Kumrovec, najpoznatije selo na svijetu, smješteno je u sjeverozapadnom dijelu Republike Hrvatske na 234 m nadmorske visine. Nalazi se u zapadnom dijelu Krapinsko-zagorske županije, a gospodarski gravitira Zagrebu, od kojega je udaljen 45 kilometara. Danas Kumrovec sa svojim okolnim selima i naseljima ima 1854 stanovnika. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, stocarstvo, kovinska industrija i turizam. Na magistralnoj je prometnici (M11.01.) i željeznickoj prometnici Zagreb-državna granica-Rogaška Slatina-Celje. Kumrovec leži na rijeci Sutli , u slikovitoj kotlini, na njezinu srednjem toku. Nasuprot zelenom i šumovitom rubu slovenskog dijela kotline, pribrežje na lijevoj strani Sutle postepeno se diže u blagim obroncima. Sav je taj bregovit kraj gusto naseljen rasutim selištima Brezja, Kladnika i Škrnika Gornjeg i Donjeg, gdje naziv Kladnik i Škrnik služe za imena naselja. Nešto više nad poljem, na prvoj stepenici nad povodnjima, a na prisoju otvorenom na jug, redom su se smjestila sela: Razvor, Kumrovec, Risvica, Brezje, a na Sutli pred ulaz u Zelenjak zaselak Gmajna.
Hostel Kumrovec smješten je u zelenilu i opuštajuće mirnom okolišu u samom centru Kumrovca. U neposrednoj blizini (svega 100m) nalazi se Staro selo, jedinstveni etno muzej na otvorenom sa očuvanim seoskim domaćinstvima i obrtima s prijelaza 19./20.st., kao i rodna kuća Josipa Broza Tita. Svega 5 do 20 minuta vožnje od hostela nalazi se park Zelenjak sa spomenikom hrvatskoj himni, galerija Popijač u Risvici, zavičajna zbirka i galerija Antuna Augustinčića u Klanjcu, dvorci Miljana i Veliki Tabor kao i wellnes centar Terme Tuhelj.

Zgrada hostela služila je kao policijska stanica. Otkupljena je od Republike Hrvatske 2011. godine te je zbog potrebe razvoja turizma u Općini Kumrovec preuređena u hostel i vlasništvo je tvrtke Hostel Kumrovec d.o.o..

Smještajni kapaciteti su 49 kreveta raspoređenih u 10/2, 4/3, 3/5 te 1 exclusive soba sa TV-om i bračnim krevetom. Hostel također ima i sale za ručkove te prekrasnu terasu. Posjedujemo vlastito parkiralište, caffe bar i Wi-fi.
Hostel Kumrovec
Josipa Broza 9, Kumrovec, Croatia
Telefon: 049 553 112 ,049 553 112 ,091 9372 051
Marijan Žnidarec


Developer: www.croinfo.hr